Club Cooee is an online 3D chat community where members use 3D avatars to meet new people, chat, create and have fun with their friends. All in One. And best of all: It's FREE!

Sign up »
swefilmer
 • Streama Film på nätet Lagligt Dr
 • 26 years old
 • Stockholm
 • Sweden
 • XP
  5
 • DJ
  1
 • Quiz
  1
 • Offline
 • female

Activity

Member since
15.12.2016
Last online
19.01.2017
Local time
22:47:59
Online hours
0.0
Chats
0
Profile views
29

Basic

Full Name
Streama Film på nätet Lagligt Dr
Love status
Married
Looking for
Networking
City
Stockholm
Region
Stockholm

Interview

About me
”Paulina” baseras på en roman och filmades första gången på 60-talet. Det förvånar inte att historien fortfarande lockar eftersom putlockers2 den är lika dramatisk och spännande som en välgjord thriller. Dessutom diskuterar filmen moraliska och ideologiska frågor samt det ständigt lika aktuella spörsmålet om hur individen bäst ska leva som hon lär.
The types of people I want to meet
Paulina går hela tiden sin egen väg, också då hon förnekar vilka förövarna är och även då hon säger nej till abort, eftersom våldtäkten resulterat i en graviditet. Hennes val provocerar och hon blir aldrig ett traditionellt identifikationsobjekt för publiken. Dolores Fonzi i den komplexa kvinnorollen har en stark närvaro framför kameran och är oavbrutet fascinerande att se. Det gäller också för Oscar Martinez som hennes far, där man lätt anar att han tvingas omvärdera en del i sin principfasta tro på samhällets lag och ordning. I en nyckelmening säger Paulina ungefär följande: ”När fattiga är inblandade i brott är samhället mer intresserat av att skuldbelägga än av den bakomliggande sanningen.”
What is romantic
Paulina är en ung, idealistisk juridikstudent, snart klar med sin doktorsavhandling. Hennes pappa, domaren, förutspår en lysande karriär. Men dottern har i stället bestämt sig för att arbeta som lärare i en fattig provins nära gränsen till Paraguay. Hon vill aktivt medverka till att förändra människors liv.
Extra
De tonåriga eleverna sätter henne på prov när de inte intresserar sig för de demokrati- och medbestämmandeövningar hon sätter i gång. Efter en kväll med mycket vin hos en kollega blir Paulina i mörkret överfallen av ett gäng unga män och våldtagen. En kort tid därefter är hon tillbaka på skolan, där hon upptäcker att några av förövarna finns i hennes klass.
Favorite Quote
Regissören Mitre väljer en rätt intrikat berättarstruktur och klipper mellan olika plan. Våldtäkten polisanmäls, Paulina genomgår läkarundersökning och sedan berättar hon om sina upplevelser för en kvinna som eventuellt är terapeut. Klippen från det sistnämnda återkommer och får en för åskådaren distanserande effekt. Jag är inte övertygad om att greppet fungerar hundraprocentigt. I vissa ögonblick blir det i stället lite förvirrande.
What makes you angry
Upptakten i Santiago Mitres film är en spänningsfylld diskussion mellan far och dotter, där hon anklagar honom, den tidigare politiskt radikale juristen, för snobbism och elitism. Det är den första sammandrabbningen mellan de två. Fler följer då Paulina senare gör helt andra val än dem både pappan och andra i hennes närhet önskar.
The best thing that happened to you
Det kan vara lätt att se Paulina som ett slags kvinnlig Kristusgestalt, men Mitre är inte ute i ett sådant syfte. Filmens djupa samhällskritik, med udden riktad mot hur individen formas av det omgivande samhället, har andra förtecken. När Paulina i finalen målmedvetet vandrar i väg förkroppsligar hon fortfarande något så ovanligt som en revolutionär idé.

Interests

{px}px
/ XS S M L XL